Tel : 0344 221 26 20 Cep: 0 554 490 53 23

Sosyal Medyada Biz}

2. İLAÇLAMA DA %10 İNDİRİM !
Haşerelerden kurtulmak için ev, ofis veya apartman vb. türde yaşam alarınızı ilk ilaçlamadan en az 15-21 sonra 2. ilaçlama yaptırmanız gerekmektedir. Mevcut müşterimiz için 2. İlaçlama %10 indirim fırsatını kaçırmayın...
FIRSATI YAKALA

Çiyan İlaçlama

Çiyan İlaçlama

Çiyanlar görünüş olarak kırkayaklara benzerler. Bu haşere türü çok tehlikeli olup zehirli bir haşere türüdür. Çiyanlar türlerine bağlı olarak birkaç mm olabildikleri gibi 20 – 30 cm kadar olanları da vardır. Çıyanlarda kırk ayaklarda olduğu gibi birçok ayak bulunur. Çiyanlar gündüzleri pasif olurken geceleri aktiftirler. Yakaladıkları haşereler ile beslenirler. Vücutları üzerinde bulunan ayaklar aynı zamanda zehirleme organı olarak da bilinir. Çiyanlarla birçok ortamda karşılaşmak mümkündür. Toprağın içinde yaşayanları olduğu gibi nemli ortamlarda, ormanlarda, ağaç köklerinde, kaya altlarında, mağara ortamlarında bulunurlar.

Çıyanı evin bodrumunda, çatısında, duvar diplerinde, duvar çatlaklarında, kapı ve pencere kenarlarında ve evlerin iç kesimlerinde olmak üzere evimizin her tarafında görebiliriz. Çıyana çıplak elle ayakla veya vücudumuzun herhangi bir yeri ile temas ettiğimizde bizleri sokar ve zehirler. Çıyanların rengi yaşadığı alana bağlı olarak değişir, ya kırmızıya çalar, ya siyahımsı yada sarımtıraktırlar.

Çiyanları kırkayaklardan ayıran belirtileri vardır kırkayak vücudundaki her bölmede tek ayak bulunurken, çiyan grubunda ise vücudunun her bölmesinde iki ayakları bulunur. Çıyanlar insanları ısırdığında insanı zehirler. Çiyanlar akrep kadar zehirli değildirler fakat ciddi sıkıntılar verip insanı zehirler.

Çıyan ısırdığı yer şişer, kızarır, çok acı verir ve ısırma sonrası mide bulantısı, baş dönmesi, halsizlik, iştahsızlık ve kusma gibi belirtiler görülür. Çıyanlar bulundukları ortamda yumurta bırakarak çoğalırlar ve yumurtadan çıkan çıyan yavruları etrafa dağılarak yaşadığı alana yayılırlar.

Çiyan siyah çiyan Sarı Çıyan

ÇIYAN İLE MÜCADELE

Çiyan ile mücadele çok önemli bir konudur. Çiyan görüldüğü ortam periyodik olarak ilaçlanmalı. İlaçlama mutlaka şirketimiz gibi yasal olan firmalar tarafından yapılmalı. Haşere türüne göre farklı ilaçlar kullanarak en kısa zamanda kalıcı çözüm üreten ilaçlama şirketi olarak her zaman yanındayız. Çiyan zehirli bir haşere olduğu için mutlaka görüldüğü anda müdahale için bizleri arayın

1- ÇIYAN ZARARLIMI?

Evet çıyanlar zehirli haşere grubu olduğundan insana zararlıdırlar. İnsanı ısırdığında çoğu zaman zehirler. Bazı insanlar yapılarından dolayı hassastırlar ve çıyan ısırınca mutlaka hekime gidilmesi gerekir aksi takdirde ölümle sonuçlanabilir.

2- ÇIYAN NE KADAR BÜYÜR?

Çıyanlar türüne bağlı olarak farklı büyüklükte olabilmektedirler. Bazı sıcak iklimlerde yaşayan çıyan türleri 30 cm kadar olabilmektedirler.

3- ÇIYANLAR NE ZAMAN ORTAYA ÇIKAR?

Çıyanlar genellikle yağmurlu havalarda ve nemli ortamlarda görülür. Çıyanlar gece daha çok aktif oldukları için karanlıkta çıyanla daha sık karşılaşılır.

4- ÇIYANLAR NE RENKTİR?

Çıyanlar yaşadığı ortama bağlı olarak farklı renklerde olurlar. Çıyanlar siyah, kırmızı, sarı, gibi farklı renklerde olabilmektedirler.

5- ÇİYANLAR NE YER?

Çıyanlar yakaladıkları börtü böcek, haşere türlerini, bazı türleri hatta fareleri bile ısırıp öldürdükten sonra yerler. Çok nadir olarak meyve ve sebze öz suyunu kullanırlar.

6- ÇİYAN NERDE BARINIR?

Çıyanlar dış ortamlarda; toprak altında, ormanlarda ve yaprak altlarında, taş diplerinde, duvar ve beton bloklar altında, evlerde ise kapı pencere kenarlarında, bodrumlarda ev çatılarında ve evin her kesimine yaygın halde bulunabilirler.

2.740 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN