Akrep İlaçlama
Akrep dünyanın her yerinde bulunabilen eklem bacaklı ve çok zehirli bir hayvandır. Akrepler geceleri aktiftirler,vücutları yüksek sıcaklık ve düşük soğuğa dayanıklı haldedir.
Akrebin vücudu bölmeler halindedir. Ve kuyruğu sırtı üstünde kıvrıktır. Kuyruğu üzerinde, yakaladığı avına zehir akıtmak için zehirli iğnesi bulunur. Akreplerde 4 çift ayak ve 1 çift kıskaç bulunur. Her ayağın uç kısmı avına tutunmak ve tırmanabilmek için kıskaçlıdır.Akreplerin ayakları üzerinde duyu alıcıları denen radar sistemine benzeyen alıcılar bulunur.Akrepler bu alıcılar sayesinde en ufak titreşimleri bile alırlar.
Akreplerin üremesi ve çoğalması için ayrı bireylere ihtiyaç vardır. Döllenme dişi akrebin vücudunda gerçekleşir. Dişi akrepte döllenen yumurtalar dişi akrebin sırt kısmındaki özel bir bölgede güven içinde gelişir. Yavrular gelişimini tamamladıktan sonra dişi akrep sırt kapağını açarak yavruları buradan dışarıya iter. Akrep yavruları ilk olarak beyaz renktedir daha sonra bulunduğu ortama bağlı olarak renkleri değişir. Akrepler siyah, kırmızı, sarı, veya farklı renklerde olabilirler. Dolaşım sistemleri çok gelişmiş hayvanlardır.
Akrepler yaşam alanı olarak genellikle taşların altında, duvar diplerinde, toprak içinde, çöllerde, dağda, bayırda, akla gelen her yerde bulunurlar.
Akrepler evimizde yatak odalarından tutunda, mutfaklarda, çatı aralarında, bodrumda, duvar diplerinde olmak üzere evimizin her köşesinde bulabiliriz. Akrepler yağmurlu havalarda yuvalarından çıkarak sığınacak yer ararlar. Buda gösteriyor ki yağmurun çok yağdığı bahar ve güz aylarında evlere daha çok akın ederler.
Akrepler tehlike hissettiği zaman veya canları acıdığı zaman ısırıp sokarlar. Akrep çok zehirli olduğu için ısırılan canlıya büyük zarar verir. Dünya üzerinde birçok akrep türü bulunmaktadır. Bazı akrep türleri insanı ve daha büyük cüsseli canlıları soktuğunda ölümüne sebep olur. Akrep ısırması ve sokması sonrasında yanma, şiddetli acı, mide bulantısı, kusma ve zehirlenmeler görülür. Erken müdahale yapılmazsa vaka ölümle sonuçlanabilir.
Akrep ile mücadele çok önemlidir. Akreplerin bir defada 100’lerce yavru yaptıklarını düşünürsek akreplerin ne kadar tehlikeli olduğunu görürüz.
AKREP İLE MÜCADELE
Akrep ile mücadele ederken sakın ilkel yöntemleri denemeyin evlerinizi ve yaşam alanlarınızı mutlaka kontrol altına alın. Akrep gördüğünüzde belki 1 tanesini öldürerek yok ettiğinizi düşünebilirsiniz. Ama bunu yaparken akrepleri düşünün akrebi değil yani ortamınızda birden çok akrep olabilir. Mutlaka işin uzmanı olan yasal firmaları arayınız. Bu konuda yıllardır müşterisini memnun eden ve müşterisinin sağlığını tehlikeye atmayan bir ilaçlama şirketi olarak sürekli hizmetinizdeyiz.
AKREP VE AKREPLER HAKKINDA KAFAMIZDAKİ SORULAR
1- AKREPLER NERDE YUVALANIR?
Akrepler türlerine bağlı olarak farklı bölgelerde yuvalanır. Dış ortamlarda; toprak içinde yuva yaparak, taşların altında, beton bloklar altında, çöllerde bulunan akrepler evlerde ise; evin her köşesinde bulunur. Yatak odasından tutunda evin çatısına ve bodrumuna kadar her yerde bulunur.
2- AKREPLER NE İLE BESLENİR?
Akreplerin birçok türleri börtü böcek türleri ile beslenirler. Akrepler eline geçen bütün böcek türlerini yerler. Çok az kısmı ise meyve ve sebzelerden beslenirler.
3- AKREP ZEHİRLİMİDİR?
Akreplerin tamamına yakın türleri zehirlidir. Avını yakaladığı zaman ağız kısmındaki kıskaçları ile yakalar ve daha sonra kıskacı ile deldiği alana iğnesi ile zehir bırakır.
4- AKREPLER TEK Mİ YAŞAR?
Akrepler tek yaşamayı seven hayvanlardır. Ama yavru akrepler toplu halde bulunur ve çiftleşme dönemlerinde ortamda mutlaka birden fazla bulunurlar.
5- AKREBİN BOYU NE KADARDIR?
Akrep türlerine göre boyları değişir. Birkaç cm olan akrepler olduğu gibi boyları büyük olan yaklaşık 20 cm.yi bulan akreplerde bulunmaktadır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN