Tel : 0344 221 26 20 Cep: 0 554 490 53 23

Sosyal Medyada Biz}

2. İLAÇLAMA DA %10 İNDİRİM !
Haşerelerden kurtulmak için ev, ofis veya apartman vb. türde yaşam alarınızı ilk ilaçlamadan en az 15-21 sonra 2. ilaçlama yaptırmanız gerekmektedir. Mevcut müşterimiz için 2. İlaçlama %10 indirim fırsatını kaçırmayın...
FIRSATI YAKALA

Gümüş Böceği İlaçlama

Gümüş Böceği İlaçlama

Gümüş böcekleri genelde sıcak ortamlarda barınan evdeki eşyalara zarar veren bir haşere türüdür. Gümüş böceği renk olarak gümüş rengine benzediği için bu ad ile anılır. Gümüşböceği yapı olarak baş kısmı kalın ve başının ön tarafında 1 çift antenleri bulunur. Bu antenleri sayesinde besinlerin yerini bulurlar ve kendi aralarında iletişimini sağlarlar. Gümüş böceği boyları beslenmesine ve yaşına bağlı olarak değişir. Genellikle bir gümüş böceğinin boyu 1 – 3 cm kadardır. Gümüş böceğinin renkleri çok parlak bir yapıdadır.

Gümüş böceği vücudunun üzerindeki derileri katmanlar şeklindedir. Gümüşböceği kuyruk kısmında 3 adet çıkıntılar vardır. Vücutları uzunlukları genellikle 8 – 10mm kadardır. Gümüşböcekleri diğer haşere grubunda olduğu gibi yumurta bırakarak çoğalırlar. Bir dişi gümüş böceği bir defasında 110 kadar yumurta bırakır.

Genellikle gümüş böcekleri 1 yıl kadar yaşarlar. Fakat hızlı bir şekilde çoğalırlar. Gümüş böceği yumurtasını evlerin çatlaklarına, duvar yarıklarına, duvar diplerine ve parke altlarına bırakırlar. Yumurtadan çıkan gümüş böceği yavruları beyaz renktedir. Gümüş rengini daha sonra alır. Gümüş böceği halk arasında gümüşcük olarak da bilinir.

Gümüş böceği evlerimizin nemli olan kısımlarında mutfak, banyo, mutfak dolaplarında, ekmek fırınlarında, su borusu etrafında ve lavabo kısmında bolca bulunurlar. Evin dışında ise çatı bodrum ve duvar diplerinde bolca bulunurlar. Bu haşereler evde ki; kâğıt, kumaş, kuru gıda, naylon, pamuk, un ve nişasta gibi maddeler ile insanın tükettiği yiyecekleri yerler.

gümüş böceği Gümüş Böceği Gümüş Böceği

GÜMÜŞ BÖCEĞİNİN İNSANLARA VERDİĞİ ZARARLAR

Gümüş böceği insanı direk ısırmadığı için zararsız görünürler. Fakat gümüş böcekleri okuduğumuz kitaplara, gazetelere, defterlere ve bizim için önemli olan evraklara zarar verirler. Gümüşböceği aynı zamanda evdeki giysilerimize ve evdeki yünden oluşan yün ve pamuklu tüm eşyalarımıza zarar verirler. Gümüş böceği ayrıca yiyeceklerimizden beslenip, tahıllarımızın içine girip onları tahrip ederler. Gümüş böceği bu yolla bizlere mikrop bulaştırmış olur.

Gümüş böceği sadece evlerde değil diğer yaşam alanlarında da bizlere zarar verirler. Kâğıt fabrikalarında, dokuma fabrikalarında ve depolarında, fırınlarda ve lokantalarda da hiç istenmeyen bir haşeredir.

GÜMÜŞ BÖCEĞİ İLE MÜCADELE VE GÜMÜŞBÖCEĞİ İLAÇLAMA

Gümüş böceği ile mücadele bireysel olursa çok zordur. Gümüş böceği ilaçlaması ve gümüş böceği ile mücadele tamamen ilaçlama firmasının işidir.

Bizler ilaçlama şirketi olarak bu haşere ile yıllardır mücadele ediyoruz ve sizleri bu sıkıntılardan kurtarıyoruz. Gümüş böceği evlerin duvar yarıkları ve çatlaklarında yuvalandıkları için mutlaka bu haşere türüne göre ilaç hazırlanmalı ve uygun yöntemlerle uygulanmalı. Gümüş böceği ilaçlamasında yoğun kokulu sıvı ilaçlar kullanılır. Gümüş böceği ilaçlamasını yapan elaman bu işin eğitimini almış profesyonel kişi olmalı.

GÜMÜŞ BÖCEĞİ İLE ALAKALI AKLIMIZA TAKILAN SORULAR

1- GÜMÜŞ BÖCEĞİ NASIL BİR BÖCEKTİR?

Gümüş böceği küçük yapılı böceklerdir. İnsanları ısırıp direk zarar vermese de evlerde ki birçok eşyalara ve yiyeceğe zarar veren bir haşeredir. En kolay tanınması vücutları oval vücut derileri katmanlı ne kuyruğunda 3 adet çıkıntısı olan bir böcektir.

2- GÜMÜŞ BÖCEĞİ İNSANI ISIRIR MI?

Gümüş böceği insanı ısırmaz sadece evdeki yiyecek ve eşyalara zarar verir.

3- GÜMÜŞ BÖCEĞİ EN ÇOK NERDE BULUNUR?

Gümüş böceği evlerde lavabo, mutfak, banyo, su boruları etrafında, duvar diplerinde , nemli ve sıcak olan her yerde bulunurlar. Ev dışında ise fırınlarda, lokantalarda, tahıl ambarlarında, pamuklu ve yünlü kumaş üretim yerlerinde bulunurlar.

4- GÜMÜŞ BÖCEĞİ NE TÜRLÜ BESİNLERİ YER?

Gümüş böceği evdeki yiyeceklerimiz dışında tüm tahıl çeşitlerini, mantarları, küfleri, kâğıtları, kumaşları ve naylonları yerler.

5- GÜMÜŞ BÖCEĞİ HASTALIK TAŞIR MI?

Gümüş böcekleri evlerimize dışardan gelirler. Geldikleri yerden evlerimize mikrop taşıyıp bizlere ulaştırır.

6- GÜMÜŞ BÖCEĞİ İNSANLARA NASIL HASTALIK BULAŞTIRIR?

Gümüş böceği insanların besinlerini tüketirlerken besinler üzerine dışkı ve salyalarını bırakırlar. Yıkanmadan yenen besinler ile insana hastalık bulaştırır.

7- GÜMÜŞ BÖCEĞİ İLAÇLAMASINI KİMLER YAPMALI?

Gümüş böceği ilaçlaması ilaçlama firması tarafından yapılmalı. Kesinlikle ferdi olarak yapılan ilaçlama netice vermez. Mutlaka profesyonel yardım alın.

8- GÜMÜŞ BÖCEĞİ İLAÇLAMASINDA HANGİ YÖNTEM KULLANILIR?

Gümüş böceği ilaçlama yöntemi olarak püskürtme yolu ile yapılmalı. Çünkü palet ve jel ilaçlar bu haşere için uygun değildir.

9- GÜMÜŞ BÖCEĞİ İLAÇLAMADA HANGİ İLAÇLAR KULLANILIR?

Gümüş böceği ilaçlamada mutlaka özel olarak hazırlanmış sağlık bakanlığı onaylı ilaçlar kullanılmalı. Kullanılan ilaçlar mutlak yoğunlaştırılmış ilaçlar olmalı.

10- GÜMÜŞ BÖCEĞİ İLAÇLAMASINDAN SONRA KESİN ÇÖZÜM ALIR MIYIZ?

İlaçlama şirketlerinin yapmış olduğu ilaçlama ile net bir çözüme ulaşabilirsiniz. Bireylerin kendi yapmış olduğu ilaçlama ile hem çözüme ulaşmak mümkün değil hem de ilaç zehirlenmesi ile kişi kendini ve çevresindeki diğer canlıları riske atar.

11- GÜMÜŞ BÖCEKLERİ NE KADAR SIKLIKTA ÇOĞALIR?

Gümüş böcekleri çok hızlı bir şekilde çoğalırlar. Dişi gümüş böceği her üreme esnasında en az 110 yumurta bırakır.

12- GÜMÜŞ BÖCEKLERİ SICAKTA MI YOKSA SOĞUKTA MI YAŞARLAR?

Gümüş böceği genellikle sıcak alanlarda yaşamayı tercih ederler. Gümüş böceği soğuk havayı sevmez. Daha çok evlerin mutfak banyo ve nem alan kısımlarında yaşarlar. Çünkü nem ortamın sıcaklığının düşmesini önler.

3.860 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN