Tel : 0344 221 26 20 Cep: 0 554 490 53 23

Sosyal Medyada Biz}

2. İLAÇLAMA DA %10 İNDİRİM !
Haşerelerden kurtulmak için ev, ofis veya apartman vb. türde yaşam alarınızı ilk ilaçlamadan en az 15-21 sonra 2. ilaçlama yaptırmanız gerekmektedir. Mevcut müşterimiz için 2. İlaçlama %10 indirim fırsatını kaçırmayın...
FIRSATI YAKALA

Kertenkele İlaçlama

Kertenkele İlaçlama

Kerten kele sürüngen ailesinin birer üyesidir. Kerten keleyi diğer sürüngenlerden ayıran özellik bu canlıların 4 ayaklı oluşudur. Kertenkelenin bazı türlerinde ise ayaklar körelmiş durumdadır. Kertenkele vücut boy ve yapıları kertenkele türüne bağlı olarak değişmektedir. Kertenkelenin ayaklarında 5 adet parmak bulunmaktadır. Ve her parmağın ucunda yırtıcı 1 tırnağı bulunur.

Kertenkelenin kuyruğu bazen vücudundan daha uzundur. Ve kertenkelenin vücutları pullarla kaplıdır ve sağlam bir derileri vardır. Türüne bağlı olarak sırtında çıkıntıları bulunur.

Kertenkele ailesi üyeleri omurgalı hayvanlardır ve vücutlarında bir iskelet sistemleri vardır.
Kertenkeleler yaşadığı ortama bağlı olarak farklı renk ve yapıdadırlar. Çok değişken yapıları olan kertenkeleler ortama bağlı olarak farklı renklere bürünebilirler. Kertenkele yaşadığı yere uyum sağlamak için ve kendini dış tehlikelerden korumak için çoğu zaman renk değiştirirler.
Kertenkelelerin genellinde göz kapakları oynaktır ve açılıp kapanır durumdadır. Kerten kelenin çene yapısı çok güçlü ve öne doğru uzanmış şeklindedir. Görünüş olarak yılana benzerler fakat onlardan ayıran özelliği tehlikesinin az oluşu ve 4 adet ayaklarının oluşudur.
Kerten keleler dünyanın her kıtasında bulunurlar. Kertenkele sıcağı seven bir hayvandır. Kışları toprak altında ve yuvasında geçirirler.
İlkbahar ve sonbahar mevsimlerinde yağmurların yağmasından dolayı kertenkele yuvaları su ile dolar ve kertenkeleler yuvasından çıkıp evlerimize gelirler veya yüksek yerlere çıkarlar.
Kertenkele türüne bağlı olarak farklı ortamlarda yaşarlar. Kertenkele ormanda, dağda, bayırda, çayırda, çölde, ekinler arasında, suda ve hatta her yerde yaşarlar.
Kertenkele türlerine bağlı olarak uçanları olanları olduğu gibi yılan şeklinde sürünenleri de vardır.
Kerten kelede diğer canlılarda olmayan jenerasyon denen olay vardır. Yani kerten kelenin kuyruğu ve vücudunun bir kısmı koptuğunda kendini yenileyebilirler.
Kertenkelenin dünya üzerinde 3000 den fazla türü bulunmaktadır.

kertenkele Kertenkele kertenkele

Kertenkelenin bilinen bazı türleri aşağıdaki gibidir:

1- Tombul kertenkele
2- Geko kertenkeleler
3- Yeşil iguana
4- Yaşlı iguana
5- Deniz iguanası (kertenkelesi)
6- Baziliksler
7- Kelerler
8- Bukalemunlar
9- Parlak kertenkeleler
10- Teiidae
11- Lacertidae
12- Dev kertenkeleler
13- Zehirli kertenkeleler
14- Yılansı kertenkeleler

Kertenkele türüne bağlı olarak farklı vücut derileri vardır. Bazılarının derileri kalın pullu iken bazılarının ise derileri dikenlidir. Dev kertenkeleler cüsse olarak devasa büyüklüktedirler. Kerten kele de üreme ve çoğalma da her iki cinse de ihtiyaç vardır.
Kertenkelede çiftleşme organları bulunur ve çiftleşmeden sonra dişi kertenkele yumurtasını dışarıya bırakır yavrular yumurtadan burada çıkar. Bazı kertenkele çeşitleri direk canlı yavru doğururlar.
Kertenkele türleri beslenme olarak hem bitkisel beslenirler hem de etçildirler. Kertenkeleler böcek, karınca, diğer haşere yumurtalarını, balık yavrusu ve yumurtalarını, ağaç meyve ve yapraklarını tüketirler.
Kertenkele ile beslenen bazı hayvan türleri şunlardır: kaplumbağa, yırtıcı kuşlar, tilki, çakal.vb hayvanlar bu canlıları yer. Sürüngenlerin en çok zarar gördüğü canlılar insanlardır.

KERTENKELENİN İNSANLARA VERDİĞİ ZARARLAR

Kertenkeleler insanların besinlerine ortak olduğu için insanlara zarar verirler. Özellikle bahçelerdeki sebzeleri tükettiği için ve evlerdeki saksı çiçeklerine zarar verdiği için sevilmezler. Bazı türleri zehirlidir fakat birçoğunda zehir olayı yoktur. İnsanlarla aynı ortamda yaşamayı sevmezler. Çünkü en çok zararı insanlardan görürler.

KERTENKELE İLE MÜCADELE

Kerten kele ile mücadele için mutlaka ilaçlama firması ile çalışın. Kerten kele ile mücadelede ferdi müdahaleler yeterli olmaz. Ve ferdi mücadelede ciddi sıkıntılar yaşanabilir. Kertenkele ısırması esnasında mutlaka doktora başvurulmalı. Halk arasında zararsız bilinirse de insana hastalık bulaştırma ve zehirleme olayına karşı tedbirli olmak lazım

KERTEN KELE İLE ALAKALI SORULAR

1- KERTEN KELE ZEHİRLİMİ?

Kerten kelenin birçok türü zehirsizdir fakat zehirli olan türleri de vardır.

2- KERTENKELE İNSANI ISIRIR MI?

Kerten kele beslenmek için insanı ısırmaz fakat kendisine zarar geldiği zaman insanı ısırır.

3- KERTEN KELE NERDE BULUNUR?

Kerten kele dünyanın her yerinde ve her kıtasında bulunur. Bazılarını havada uçarken, bazılarını karada ve hatta bazılarını suda görebiliriz.

4- KERTEN KELE EVLERE NİÇİN GELİR?

Kerten kele evlerimize besin bulmak ve beslenmek için gelir. Ayrıca kertenkele yuvasını toprak altına yapar. Bahar yağmurları ile yuvaları su ile dolar. Kendine yeni sığınacak yer bulmak için evlerimize kadar gelirler.

5- KERTENKELE ISIRINCA NE YAPILMALI?

Kerten kelenin birçoğu ısırmaz fakat bazı türleri insanı ısırıp zehirleyebilir. Kertenkele ısırmasında hemen doktora gidilmeli ve tedavi olunmalı.

3.195 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN